4 fördelar med att anlita flytthjälp

Om du ska flytta är ett av de beslut du måste fatta om du ska anlita en flyttfirma eller göra allt själv. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen, men här är fyra fördelar med att använda en flyttfirma som kanske kan övertyga dig om att anlita hjälp med flytten.

Vi bakom sajten har själva flyttat ett antal gånger tidigare och vet hur smidigt det är att ta hjälp av ett företag som fixar hela processen. Det känns därför viktigt för oss att dela med oss av vad vi tycker är de främsta fördelarna så att fler kan bilda sig en uppfattning om de bör ta in flytthjälp eller inte.

Nu sätter vi igång!

1. Flyttfirmor är experter vid packning och uppackning

En av de största fördelarna med att anlita en flyttfirma är att de är experter på att packa och packa upp. De har rätt utrustning och vet hur de ska packa dina tillhörigheter på ett säkert sätt så att de inte skadas under transporten. Detta kan spara dig mycket tid och energi, plus att du inte behöver stressa upp dig över allt som behöver göras – eftersom du inte kommer att behöva oroa dig för att packa allting ordentligt själv.

Flyttfirman kan också hjälpa dig att packa upp dina saker när du kommer till ditt nya hem, vilket kan vara en stor tidsbesparing. Att packa upp kan vara en mycket tråkig uppgift, så det är skönt att någon annan gör det åt dig.

Dessutom, om något skadas under flyttningen så ansvarar flyttfirman oftast för att saken i fråga ersätts eller repareras. Detta bör du dock alltid kolla upp i förväg, då denna garanti inte finns hos alla flyttfirmor.

2. De har den nödvändiga utrustningen

En annan fördel med att anlita en flyttfirma är att de har den utrustning som behövs för att flytta dina tillhörigheter. Detta inkluderar saker som lådor, förpackningsmaterial och möbelskydd.

Om du skulle försöka flytta allting själv skulle du behöva köpa all denna utrustning, vilket kan bli dyrt. Inte bara det, utan du skulle också behöva hitta någonstans att förvara all denna utrustning när du inte använder den.

Flyttfirman har också tillgång till specialfordon som är utformade för att transportera möbler och andra stora föremål på ett säkert sätt. Detta kan vara en riktig livräddare, särskilt om du inte har ett tillräckligt stort fordon för att transportera allting själv.

Kom bara ihåg att fråga flyttfirman om storleken på deras fordon innan du bokar, eftersom alla företag inte har lika stora skåpbilar. Om du behöver flytthjälp över hela Mälardalen så rekommenderar vi att du vänder dig till flyttfirma-malardalen.se och begär om en offert på deras hemsida. De har goda kundrecensioner och flexibla arbetstider vilket gör att de kan anpassa flytthjälpen när den fungerar bäst för just er.

3. RUT-avdrag på tjänsten

Visste du att du kan göra rutavdrag på arbetskostnaden från flyttfirman du anlitar? Detta kan vara ett bra sätt att spara pengar på din flytt, samtidigt som du inte behöver göra flytten på egen hand.

Med hjälp av rutavdraget är det möjligt för dig att endast behöva betala 50% på upp till 75 000 kr per år vilket innebär att du faktiskt kan spara en hel del pengar när du anlitar flytthjälp.

4. Det går snabbare än om du skulle gjort det själv

En av de främsta anledningarna till att människor väljer att anlita en flyttfirma är att det går snabbare och är enklare än att göra allt själv. Detta gäller särskilt om du har många saker att flytta.

Bra flyttfirmor kommer kunna göra jobbet snabbt och effektivt, utan stress eller krångel från din sida. Bor du till exempel kring Köping kommer givetvis en professionell flyttfirma i Köping genomföra jobbet snabbare än vad du skulle kunna göra på egen hand.

Några slutord

Vi hoppas att dessa 4 fördelar har övertygat dig om att det är bäst att anlita en flyttfirma när du flyttar. Att flytta kan nämligen vara en mycket stressig process, men med hjälp av en professionell flyttfirma behöver det inte vara det. Det är dessutom mer än värt att ta in flytthjälp i dagsläget med tanke på det mycket fördelaktiga RUT-avdraget.

Om du har bestämt dig för att anlita en flyttfirma så är det viktigt att komma ihåg att jämföra innan du bestämmer dig för vilken firma du ska anlita. Kolla om det finns några recensioner från tidigare kunder, eller om det på något annat sätt går att kolla att företaget i fråga är seriöst och kvalitativt.