4 resmål som kommer garantera en lyckad solsemester

När höstmörkret och kylan drar sig in över landet börjar fler och fler drömma sig bort till varmare breddgrader där de kan sola, bada, samt äta och dricka gott. Att resa utomlands på hösten är något som blivit en riktig klassiker för många svenskar.

Det finns otroligt många olika resmål som man kan välja mellan, däribland Gran Canaria, Rhodos, och Mallorca som blivit mer eller mindre blivit ett måste att åka till. I denna artikel kommer vi att lista 4 olika ställen som du kan resa till för att få en lyckad solsemester. Nu sätter vi igång!

Lanzarote

Vi nämnde tidigare Gran Canaria, och detta är den största av alla de spanska Kanarieöarna. Ja, du hörde rätt, det finns faktiskt omkring en handfull olika öar i det området varav Lanzarote är en av dessa.

Denna ö ligger 125 kilometer utanför Afrikas nordkust, och ungefär 11 kilometer nordost om granön Fuerteventura. Lanzarote lockar årligen till sig hundratusentals turister som vill uppleva öns vackra stränder, unika miljö, och fantastiskt goda mat.

Kreta

Kreta är Greklands största ö och dessutom ett väldigt populärt resmål när det kommer till solsemestrar. Detta beror till stor del på att denna ö bland annat har omkring 300 soldagar varje år.

En resa till Kreta behöver inte enbart innebära sol och bad. Det finns även väldigt många fascinerande sevärdheter från antikens Grekland som man kan utforska. Ön har alltså något för de flesta att uppleva och passar därför perfekt som ett härligt resmål om man vill till varmare breddgrader.

Ibiza

Den spanska ön Ibiza är det perfekta resmålet för dig som inte bara är ute efter sol och bad utan även ett fantastiskt nattliv med barer klubbar och krogar. Ön är nämligen en riktigt bra kombination av allt detta, och faktum är att du på Ibiza även har bra möjligheter till shopping och att äta god mat på prisvärda restauranger.

Ayia Napa

Ayia Napa är den största turistorten i Cypern. Precis som Ibiza är denna stad välkänd för att vara ett väldigt bra resmål för de som både vill sola och bada men även festa. Det är ett särskilt populärt resmål bland personer i de äldre tonåren och yngre 20 års åldern.

Med det sagt är Ayia Napa även ett väldigt bra resmål för småbarnsfamiljer då det finns en hel del fantastiska All Inclusive hotell som passar perfekt för familjer med flera barn.

Ett par slutord

Vi hoppas att du tyckte listan var intressant och att du hittar något bra resmål utifrån dessa. Det känns högst troligt att du kommer bli nöjd oavsett vilken av dessa ställen du åker till då dem alla verkligen är bra resmål om du gillar sol och värme.

Om du har några andra resmål som du tycker att vi borde tipsa om så får du gärna höra av dig! Vi gillar att ta del av nya tips och målet är ju nånstans att kunna tillhandahålla en bra lista med resmål om man inte riktigt vet vart man vill åka. Då kan den här listan fungera som inspiration och vägledning i det beslutsstadiet.