Ett par viktiga verktyg du behöver i ditt garage

Garaget är en plats som de flesta människor inte tänker på eller ägnar särskilt mycket uppmärksamhet. För väldigt många så är det är bara ett tomt utrymme där det staplas högt med lådor och gamla möbler.

Men de finns givetvis även personer som ser garaget som ett av de viktigaste platserna i sina hem – det är där man ska arbeta på sina bilar och samtidigt få en lugn stund från den stressiga vardagen! Känner du igen dig i detta? Isåfall bör du se till att ha rätt verktyg för jobbet, annars riskerar du att göra kostsamma misstag som kan kosta dig pengar längre fram.

Vad innehåller ett komplett garage?

Det finns många olika saker som ett komplett garage bör innehålla. Till att börja med så bör du givetvis se till att det finns tillräckligt mycket utrymme för att din bil ska få plats där inne. Och är det så att du inte har köpt en bil ännu kan det vara klokt att kolla in Billan24.se om du funderar på att ta ett billån för att finansiera ett framtida bilköp.

Utöver detta behöver du även se till att ha tillräckligt många, och framförallt rätt, verktyg. Det finns inget värre än när du håller på att reparera något på bilen och då märker att du inte har rätt storlek på verktygen för att exempelvis skriva av en mutter eller två.

Av den här anledningen anser vi att man bör helgardera sig när det kommer till vilka verktyg man bör köpa, så man kan få en komplett uppsättning. Men man ska såklart börja någonstans och kanske inte kan köpa allt på en och samma gång. Här kommer därför våra rekommendationer på några viktiga och grundläggande verktyg som du bör ha hemma.

Skiftnycklar

Ett av de mest grundläggande verktygen som du behöver är skiftnycklar. Detta verktyg kan användas för att både dra åt och lossa skruvar, bultar och muttrar.

Det finns olika typer av skiftnycklar, t.ex. justerbara skiftnycklar och skiftnycklar med öppna ändar – men det är bäst att ha några olika storlekar så att de kan passa alla möjliga varianter.

Domkraft

Nästa sak du bör investera i är en bra och robust domkraft. Om du vill byta däck eller göra något slags arbete på bilens kaross är det viktigt att vi har rätt verktyg för detta jobb.

Om vi ska göra dessa typer av reparationer och underhållsarbeten behöver vi förstås något för att hålla upp bilen i luften – och det är där domkraften kommer in! Det finns många olika typer av domkrafter på marknaden, så det gäller att du gör en gedigen research innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa.

Luftkompressor

En luftkompressor är ett verktyg som alla verkstäder/garage bör ha. Den kan användas för att blåsa upp däck, rengöra motorer och mycket mer. Det finns även här många olika typer av luftkompressorer på marknaden, så det är viktigt att du tittar runt och läser på innan du tar ditt slutgiltiga köpbeslut.

Fälgkors

Om du ska köpa en luftkompressor är det också en bra idé att skaffa dig ett fälgkors. Den kommer att vara till stor nytta när du ska sätta på och ta av däcken på bilen. Förslagsvis bör du köpa två stycken fälgkors, så du kan ha ett i bilen och ett i garaget. På så sätt är du var alltid beredd på att byta däck oavsett om du är hemma eller ute på vägen!