Hur designar man en studentmössa?

I början av ditt sista år på gymnasiet är en av de första sakerna du förmodligen kommer att börja tänka på hur du ska designa och köpa en studentmössa.

Men hur går man tillväga och var ska man köpa sin studentmössa? Sanningen är att det faktiskt finns en hel del olika saker som är bra att tänka på när man ska göra detta.

I detta blogginlägg kommer vi titta lite närmare och ger dig några tips om hur du kan skapa den perfekta studentmössan för just dina specifika behov och krav.

Hur mycket pengar är du villig att spendera?

Det första du måste tänka på är hur mycket pengar du är beredd att lägga på din studentmössa.

Det är ingen bra idé att spendera en massa pengar om det inte är så pass viktigt för dig att designen och kvaliteten är högsta möjliga nivå!

Som tur är priserna för vad studentmössorna kostar väldigt tydliga att ta del av på de webbutiker där man kan köpa och designa just dess mössor.

Snacka med dina klasskamrater och vänner

När du börjar planera hur du ska designa din studentmössa kan det vara smart att kolla med dina vänner hur de tänker kring deras mössor.

Ni kanske då kan kommer överens om att designa någon gemensam detalj på era mössor och ha det som ett minne för er vänskap.

Vad ska finnas på studentmössan?

En annan viktig sak att tänka på är vad du egentligen vill ha på din studentmössa.

Att välja detta är inte helt lätt, men det som man generellt sett alltid brukar att finnas på studentmössorna är följande:

  • För- och efternamn
  • Skolans och klassens namn
  • Ett kort personligt citat eller ord

Tänk på att detta bara är ett exempel på hur du kan utforma din studentmössa. Du kan välja att använda dessa tips eller gå din egen väg helt och hållet. När det kommer till att design av studentmössa är det upp till dig själv att avgöra hur mössan ska se ut.

Hitta en seriös leverantör

En annan sak att tänka på är varifrån du köper din studentmössa.

Det finns många olika leverantörer som säljer högkvalitativa studentmössor, men det finns också de aktörer som inte är lika kvalitativa. På Studentio kan du få all den hjälp du kan tänkas behöva för att jämföra och kopplas ihop med de bästa leverantörerna på marknaden.

Testa storlekar om du kan

Innan du beställer din studentmössa är det väldigt bra om du har möjlighet att testa storlekarna på studentmössorna.

Oftast brukar denna möjlighet ges direkt på gymnasiet, men om du för någon anledning skulle missa detta tillfälle kan du faktiskt göra detta hemma också genom att passa ditt huvud med ett måttband, och sedan använda nätbutikens storleksverktyg för att få fram rätt storlek.