Vill du starta en blogg, e-butik, eller en webbplats av något annat slag? Det första du måste göra isåfall är att skaffa ett webbhotell, och det gäller oavsett vilken typ av sajt du ska starta upp. Webbhotellet är där du sparar alla filer till sajten och som gör att allt det tekniska fungerar som det ska.
Vi vet att det inte är så lätt att förstå hur webbhotell fungerar och vad man bör kolla på när man jämför dem om man är helt ny till detta område. Därför tänkte vi ta upp detta i den här artikeln så att vi förhoppningvis kan hjälpa dig och andra läsare som funderar på att starta en egen hemsida.
Vårt mål med artikeln är därför att du kommer ha full koll på hur du ska gå tillväga för att jämföra och hitta det perfekta webbhotellet för just dina behov.
Vad behöver du?
Innan du sätter igång och jämför webbhotell måste du först och främst göra klart för dig själv vad din webbsida behöver för typ av webbhotell-lösning.
Det är ju nämligen så att alla hemsidor är olika och det finns tyvärr inte ett val som passar alla. En sajt som består av väldigt många olika bilder och videoklipp kommer till exempel behöva mer utrymme än en sajt som bara består av text och någon enstaka bild.
Och om du förväntar dig att hemsidan kommer bli välbesökt snabbt med många besökare inne samtidigt så behöver du ett webbhotell med hög prestanda och tillgänglighet för att klara av detta.
Här är några bra kriterier som du bör kolla igenom innan du gör ditt val:
- Tillgänglighet
- Kostnader för webbhotell
- Kostnader för domäner
- Snabbhet och laddtider
- Backup av filer
- Bandbredd
- Kundsupport
Ta alltså en titt på dessa kriterier och jämför olika webbhotell med varandra. På så sätt kan du bilda dig en bra uppfattning om vilket webbhotell du ska välja.
Hur jämför man?
Ja, hur jämför man egentligen webbhotell då? Detta är förmodligen frågan alla ni som läser undrar över. För de som tror att man manuellt kommer behöva sitta och gå igenom varje webbhotell var för sig så kan vi här och nu berätta för er att det inte är det mest tidseffektiva alternativet.
Idag finns det faktiskt en hel del olika jämförelsesajter som gör själva jämförelsejobbet åt dig. Det enda du behöver göra är att besöka en sådan webbplats och sedan ta del av de omfattande jämförelserna. Genom att använda sig av dessa tjänster istället för att jämföra webbhotell på egen hand sparar du mycket tid och energi.