Såhär kan du få ner dina fasta boendekostnader

Är du trött på dina höga fasta boendekostnader? Letar du efter sätt att minska dem utan att behöva flytta? Isåfall är det här rätt artikel för dig! Vi kommer nämligen att gå igenom just detta så att du har möjlighet att skära ner på dina kostnader. Pengarna som du sparar kan du sedan välja att göra något roligt för eller kanske lägga undan en extra slant till ditt långsiktiga sparande.

Vi tänker att detta kan vara en återkommande artikelserie här på MSR. Tanken är därmed att ni som läsare kan vara med och bidra genom att skicka in era spartips till oss, och att vi sedan kan skriva om detta område framöver där vi går igenom era inskickade tips tillsammans med våra egna tankar och idéer kring detta ämne.

Men nu ska vi sluta babbla och istället ta en titt på vad du kan göra för att minska kostnaderna!

Identifiera områden med sparpotential

Alla har vi vår unika ekonomiska situation och ingen är den andre lik. Det finns därmed inget universellt svar på frågan om var du kan minska dina boendekostnader. Men med det sagt så finns det dock några allmänna tips som kan hjälpa dig att spara pengar på dina boendekostnader.

Börja därför med att försöka identifiera var du kan minska dina egna boendekostnader. När du har identifierat var du kan spara pengar kan du börja göra förändringar! Vi ska nu ta en titt på några vanliga områden som vi tror att de flesta kan spara pengar på att kapa lite kostnader.

Byt elbolag

I och med dagens elpriser är det inte konstigt om dina elkostnader ligger i toppen för det fasta utgifter som du måste betala varje månad. Många tror att det är svårt att byta till ett nytt elbolag, särskilt om de har varit hos sin nuvarande leverantör länge. Men det är dock inte särskilt svårt om vi ska vara helt ärliga.

Följ våra enkla tips för att se till så att processen blir så smidig och stressfri som möjligt. Börja med att undersöka dina alternativ och jämför olika elbolag för att hitta den som bäst uppfyller dina behov (detta kan du göra via t.ex. elbolag24.se som är en bra sajt inom det området).

När du har hittat några potentiella leverantörer kan du kolla in deras kundomdömen för att få en uppfattning om vilken servicenivå du kan förvänta dig. Se till att läsa på lite om de leverantörer du tycker känns bra och intressanta. Och när du väl att bestämt dig så kontaktar du det specifika elbolaget och säger till dem att du är intresserad av att byta till dem. De kommer då vilja att du ska fylla i några papper, och därefter är det bara att invänta bytet.

Samla dina försäkringar

Många människor inser inte att de kan spara mycket pengar på sina försäkringskostnader genom att samla dem. Om du har flera försäkringar kan du nämligen ofta få en rabatt genom att slå ihop dem.

Det är ett bra tillfälle att utvärdera dina försäkringar när de börjar närma sig sitt förnyelsedatum. Många försäkringsbolag erbjuder lägre premier om du kombinerar alla dina försäkringar, vilket kan resultera i att du sparar tusentals kronor varje år.

Säg upp dina onödiga prenumerationer

Har du någonsin tagit en närmare titt på dina månadsutgifter och frågat dig själv om du verkligen behöver alla de abonnemang som du betalar för? Om inte kan det vara dags att börja nu. Att göra sig av med bara några få onödiga abonnemang kan göra stor skillnad i din totala månadsbudget.

För det första kan du ta en närmare titt på de faktiska tjänsterna som du prenumererar på. Finns det några som du sällan använder eller som inte ger tillräckligt värde för att motivera kostnaden? Om så är fallet är de förmodligen bra kandidater för uppsägning.