Testa på tandblekning hemma (så enkelt är det)

Funderar du på att bleka dina tänder men du vill inte gå till tandläkaren och spendera en förmögenhet? Isåfall har du tur! Det finns nämligen många effektiva sätt att bleka tänderna hemma numera, och här nedanför kommer att diskutera några av de populäraste metoderna.

Fortsätt läsa vidare för att lära dig mer om hur du kan få vitare tänder på egen hand direkt i hemmet! Om det dyker upp några frågor efter att du har läst klart är du välkommen har höra av dig så ska vi försöka hjälpa dig så gott vi kan.

Vad är tandblekning?

Tandblekning är en process som kan användas för att förbättra tändernas utseende genom att göra dem vitare. Det finns många kommersiella produkter som påstår sig bleka tänderna, men den mest effektiva metoden är fortfarande att besöka en tandläkare. Tandläkare kan använda blekmedel som är mer koncentrerade än vad som finns att köpa på apotek eller liknande butiker.

Med det sagt har tandblekningsprodukter som du kan använda själv i hemmet kommit väldigt långt under de senaste åren, och om du köper produkter från ett kvalitativt varumärke kommer du sannolikt att kunna se stora förändringar i hur vita dina tänder är.

Metoder för tandblekning i hemmet

Alla har vita tänder till en början, men allt från den mat och dryck vi stoppar i oss, åldrande och en rad andra faktorer kan få dina tänder att bli missfärgade med åren. Faktum är att de flesta människor har någon grad av missfärgning på sina tänder.

Även om det finns många professionella tandblekningsbehandlingar tillgängliga kan de vara ganska dyra. Lyckligtvis finns det som sagt ett antal sätt för att ordna med tandblekning hemma som varken är särskilt dyra eller svåra att använda sig av.

Det finns dels en hel del husmorsknep som folk menar på ska vara väldigt effektiva, till exempel borsta tänderna med bakpulver. Även om dessa metoder kan fungera i viss utsträckning är de inte lika effektiva som andra metoder, och du bör inte förvänta dig några större resultat om du endast använder dig av dessa knep.

Om du letar efter ett mer effektivt sätt att bleka tänderna hemma bör du överväga att använda ett av de många kommersiellt tillgängliga tandblekningsprodukter som går att köpa. Dessa produkter finns vanligtvis i form av geler eller remsor som du applicerar på dina tänder. Vi rekommenderar att du provar lite olika typer av produkter för att se vad du föredrar och få en inblick i vad som fungerar bäst på dina tänder.

Hur använder man tandblekningsprodukter?

När du använder någon form av tandblekningsprodukt är det viktigt att du följer instruktionerna noggrant. Detta eftersom vissa produkter kan orsaka irritation eller andra biverkningar om de inte används på rätt sätt.

Det är också viktigt att att komma ihåg att tandblekning inte är en engångsföreteelse. I de flesta fall måste du använda produkten flera gånger innan du ser några betydande resultat.

Borsta och använd tandtråd regelbundet för ett vitare leende

Utöver att använda en tandblekningsprodukt får du inte glömma bort att ta hand om dina tänder i allmänhet. Saker som att borsta och använda tandtråd är något som du såklart bör göra regelbundet. Detta hjälper till att avlägsna alla ytliga fläckar som kan ha byggts upp på dina tänder med tiden.

Det är också en bra idé att undvika mat och dryck som är kända för att orsaka fläckar, t.ex. kaffe, te och rödvin. Även om du inte vill undvika det helt kan du säkert dra ner på din konsumtion av dessa livsmedel så att du minskar risken för att dina tänder missfärgas.