Världens 5 mest välbetalda idrottare

Det allmänt känt att idrottsmän tjänar väldigt bra med pengar. Idrottskvinnor är ännu inte uppe på riktigt samma nivå, men man kan ana en trend där kvinnor börjar få allt mer betalt.

Vi kommer ta en titt på de 5 mest välbetalda idrottarna i världen under 2020 och vi utgår då från den lista som Forbes har sammanställning. Det är dock bra att notera att taxeringsåret 2020 inte är över ännu så det listan kan komma att förändras.

När du tar en titt på listan nedanför kommer du se att alla idrottare på listan är män. Generellt sett lockar manlig idrott ett större intresse från allmänheten än den kvinnliga motsvarigheten, och det innebär då att det finns en större mängd pengar i omlopp inom manlig idrott.

Ett större intresse genererar fler tittare vilket i sin tur leder till större summor pengar och stora sponsoravtal. Kvinnlig sport har under de senaste åren gjort stora steg mot att bli mer jämställd med manliga, men i dagsläget är skillnaden ännu avsevärt stor.

Nu tar vi en titt på listan!

5. LeBron James (88,5 miljoner dollar i lön)

Basketspelaren LeBron James skriver i sig som den 5e mest välbetalda idrottaren i världen år 2020. Med en lön på närmare 90 miljoner dollar går det ingen nöd på denna fantastiska idrottsman. Ungefär 60 miljoner dollar kommer från reklam, sponsorer, och andra typer av samarbeten. Det är även värt att notera att hans kontakt är bland de största NBAs historia.

4. Neymar (95 miljoner dollar i lön)

På 4e plats hittar vi den bolltrollande brasilianaren Neymar. Denna världskända fotbollspelare är känd för sin grymma teknik på planen och påhittighet med och utan boll. Ungefär 25 miljoner av hans lön kommer från kommersiella samarbeten, medan resterande kommer från hans lön från klubblaget PSG och Brasiliens landslag.

3. Leo Messi (104 miljoner dollar i lön)

Världsstjärnan Leo Messi har under 2020 petats ner från 1a som världens mest välbetalda idrottare. Men trots det har han fortfarande kammat hem hela 104 miljoner dollar hittills under 2020, så det går ingen större nöd på denna man.

2. Cristiano Ronaldo (105 miljoner dollar i lön)

Cristiano Ronaldo har kvar sin 2a plats även i år. Denna superstjärna är tillsammans med Leo Messi de mest känna idrottsmännen i världen. Ronaldo har under 2020 tjänat 105 miljoner dollar och det sägs att hans lön från klubblaget Juventus är tre gånger så stor jämfört med övriga spelare i den italienska ligan.

1. Roger Federer (106 miljoner dollar i lön)

Tennisspelaren Roger Federer är med en liten marginal den bäst betalda idrottaren år 2020. Han har under sin karriär hunnit vunnit plocka hem 20 vinster i Grand Slam och ses som en av de bästa tennisspelarna någonsin. Anledningen till hans hiskeligt stora lön detta år beror till stor del på grund av hans kommersiella samarbeten med bland annat Mercedes Benz, Credit Suisse, och Uniqlo.