Vilket lån är bäst för dig?

Lånemarknaden är idag större än någonsin. Det finns idag en hel uppsjö av kreditgivare, och desto fler olika typer av lån. Och det kan minst sagt bli en aning rörigt när man ska navigera bland alla dessa valmöjligheter. I dagsläget kan man ansöka om allt från SMS lån, privatlån, billån till båtlån och bolån.

Så av denna anledning har vi på MSR idag valt att sammanställa en artikel vars syfte är att hjälpa alla som söker efter lån. Det vi kommer göra idag är nämligen att lista ett par olika typer av lån, men även berätta om när respektive lån passar bäst – för det är viktigt att ha klart för sig att alla lån inte passar alla situationer.

Kom ihåg att låntagande alltid kommer med en viss risk. Vi uppmanar dig att endast ta genomtänkta beslut, och inte låna pengar på impuls. Skulle du ha några frågor eller funderingar kring låntagande eller risker med lån i synnerhet är du mer än välkommen att höra av dig till oss via vårt kontaktformulär.

I behov av snabba pengar in på kontot

Om du behöver snabba pengar in på kontot finns det ingen tvekan om att SMS lån helt klart är det optimala alternativet för dig. Dessa lån brukar även kallas för snabblån vilket mer eller mindre talar för sig självt då det går väldigt fort att få in pengarna på kontot.

I många av fallen kan du faktiskt få in pengarna redan samma dag som du skickat iväg din låneansökan. Det man bör känna till när det kommer till SMS lån är att dessa krediter kommer med en relativt hög ränta jämfört med andra typer av lån. Den högre räntan beror till stor del på att dessa lån alltid är utan säkerhet vilket innebär en högre risk för långivaren.

Om du vill hitta de mest förmånliga snabblånen så rekommenderar vi att du ser till att jämföra SMS lån direkt hos Snabblan24. Där kan du ta del av en omfattande jämförelse bland branschens alla olika banker och kreditgivare som erbjuder just SMS lån.

Lån när du ska köpa hus

Bostadsköpet är för många personer de största köpet som de någonsin kommer att genomföra. Det är med detta i åtanke heller inte konstigt att nästan alla tar ett lån för att kunna finansiera detta köp.

Om du har planer på att köpa dig en helt egen bostad och behöver hjälp med extern finansiering är det ett bolån som du bör ansöka om. Dessa lån är nämligen utformande för just bostadsköp, och det finns inga andra lån på marknaden som ger lika förmånliga villkor när du ska låna pengar till bostadsköpet.

En större summa pengar avsett för konsumtion

Om du är i behov av en större summa pengar avsett för konsumtion är ett privatlån det bästa alternativet för dig. Dessa lån är oftast utan säkerhet, och du som låntagare kan faktiskt använda dessa lån till vad du vill.

Förr i tiden kallades dessa lån för blancolån, men nuförtiden marknadsförs lånen i regel som privatlån. Kom ihåg att även här jämföra så att du får förmånligast lånevillkor.